قهوه چیست

در این مقاله قصد داریم بدانیم قهوه چیست :
مقدمه

فرهنگ قهوه : برای میلیون ها نفر در سرتاسر دنیا نشستن در یک کافه و نوشیدن قهوه یک لذت بی نظیر به حساب می آید که بوسیله باریستای حرفه ای و یک قهوه اسپشیالیتی به حد اعلای خود میرسد.

تجربه قهوه : قهوه در مرکز رسوم مردم در طی قرون مختلف قرار گرقته است از قهوه لاته در یک کافه در پاریس تا یک ماگ قهوه در یک رستوران در مکزیک برای شام.

بیشتر مردم مراجعات بیشتری به کافه ها امروزه روز دارند مثل شکوفایی این نوشیدنی در چین ، هند ، روسیه و ژاپن.

با این شور و اشتیاق برای باز شدن کافه هایی دارای قهوه اسپشیالیتی در سراسر دنیا ، بازدید مکان هایی که در آن می توان تجربه ی انواع گونه های قهوه انواع رست های قهوه و استایل های مختلف را داشت فقط توسط خبرگان این صنعت صورت نمی پذیرد و هر کسی که علاقه مند به کیفیت و طعم های جدید است می تواند از محیط این کافه ها لذت ببرد.

قهوه بخشی از زندگی بسیاری از افراد است اما برای برخی دیگر پدیده ای جدید و هیجان انگیز است.

شخصیت قهوه : این بسیارساده است که سفر طولانی مزرعه تا فنجان را برای قهوه در نظر بگیریم زیرا هر کسی این را نمی داند که قهوه هسته ی یک میوه است می بایست پیش از آسیاب و مصرف رست گردد .

شمار بسیاری از کافه ها با قهوه همانند یک محصول روزانه رفتار می نمایند و بر اساس خواص آنرا آماده و سرو می نمایند.

آن ها طعم های مختلف و عطرهای متفاوت دانه ها را توصیف و توضیح داده تا منشا داستان هر یک را توضیح دهند.

به لطف کافه های اسپشیالیتی به علاقه مندان به قهوه از مراحل پیچیده تولید ، تجارت و آماده سازی آن آگاه گردیده اند و از دردسر تولید کنندگان در بازار خائنانه ارزان قیمت قهوه برای حجم فروش بالاتر مطلع گردیدند و امروزه روز همانند صنعت غذا التزام بالا بودن کیفیت قهوه از موجبات این صنعت میباشد.

در بازار عرضه و تقاضا این صنعت کارخانه های قهوه اسپشیالیتی فقط بر روی کیفیت بالاتر متمرکز ماندند که باعث کاشت استاندارد و سرو به بهترین نحو میباشد.

باریستا : یک باریستا در صنعت قهوه همانند یک متخصص در صنایع دیگر میباشد او می بایست با اطلاعات تخصصی خود شما را به گونه ای راهنمایی کند که هیجان ، جذابیت ، میزان کافئین مورد نیاز و طعم دلپذیر را برساند.

سفر قهوه : تاریخچه انتشار قهوه در سراسر دنیا همانند داستان تغییرات اساسی جهان است ، داستانی درباره دین ، برده داری ، قاچاق ، عشق و اجتماع . هر چند که شکاف هایی در کل این داستان وجود دارد ولی میتوان بوسیله حقایق و افسانه ها ردپایی از آن را پیدا نمود.

کشف های اولیه : قهوه حداقل ۱۰۰ سال پیش کشف گردید.

قهوه چیست ؟ هیچ کس به طور قطع نمی داند اما بسیاری بر این باور اند که ریشه نژاد عربیکا به سودان جنوبی و اتیوپی باز میگردد و ریشه روبوستا به غرب آفریقا.

حتی پیش از آن که قهوه همانند دنیای امروز رست آسیاب و فرآوری گردد میوه قهوه و برگ های درخت آن برای خواص بسیار بالا در زمینه توانمندی استفاده میگردید.چوپان ها برای رفع گرسنگی در زمان هایی که بیرون از متول به سر می بردند از ترکیبات چربی ادویه و قهوه استفاده می نمودند و از برگ و میوه قهوه بوسیله جوشاندن دم نوش دارای کافئین درست می نمودند.

 این تصور وجود دارد که قهوه از اتیوپی به یمن و عربستان توسط بردگان آفریقایی برده شد.

در قرن چهاردهم میلادی صوفیان چای به دست آمده از میوه قهوه درست می نمودند که به آن کوشیر و یا قهوه عربی گفته می شد که باعث بیداری آنها طی مناسک مذهبی شبانه میگردید.

در اثر تاثیر محرک این نوشیدنی مکان هایی باز گردید که تجار و محققین بتوانند بر هم کنش مناسبی داشته باشند که به نام مدارس خرد مشهور گردیدند.

برخی نگران بودند که کوشیر مغایر با عقاید مذهبی آنان باشد ، اما این خانه های خرد به کار خود ادامه داده تا در قرن پانزدهم با شروع رست و آسیاب اعراب کافه ها به شکل امروزی درآمده و از آن جا به ترکیه ، مصر و آفریقای شمالی راه یابند.

گسترش استعماری : در ابتدای تجارت قهوه اعراب بسیار مراقب قهوه های خود بودند به گونه ای که دانه های دور ریز را می جوشاندند تا قابل کاشت نباشد هر چند که در اوایل قرن شانزدهم یک صوفی دانه قهوه را از یمن به هند قاچاق کرد و یک دلال آلمانی آن را از یمن به هلند قاچاق کرده و در آمستردام کاشت.در پایان قرن هفدهم قهوه در مستعمرات آلمان ها در اندونزی به صورت تجاری کاشت گردید.

مستعمرات کارائیب و آمریکای جنوبی در قرن هفدهم شروع به کاشت قهوه نمودند.

آلمان ها بذر قهوه را به فرانسویان هدیه داده که توسط فرانسویان به هایتی ،مارتیک ، فرانسه و گینه برده شد.آلمان ها قهوه خود را در سورینام و انگلیسی ها قهوه خود را در هایتی و جاماییکا بنا نهادند.

در سال ۱۷۲۷ پرتقالی ها یک افسر نیروی دریایی را از برزیل به گینه فرانسه فرستادند تا دانه قهوه را باز پس گیرند.درخواست اسطوره مورد قبول واقع نگردید بنابراین با اقوای همسر حاکم دانه را در یک دسته گل سنبل به دست آورد.

از آمریکای جنوبی و کارائیب قهوه به آمریکای مرکزی و مکزیک رفت تا پایان قرن هجدهم بذر قهوه به مستعمره های آفریقا بازگشت.

امروزه تولید قهوه به مناطق جدید در جهان از جمله آسیا رسیده است.

قهوه چیست

قهوه جزو یکی از دانه های کافئین دار گیاهی بسیار محبوب است که در نواحی گرمسیری و در کمربند قهوه رشد می کند.

کمربند قهوه مکانی در نواحی استوایی  قاره آمریکا،آفریقا و آسیا است که انواع متفاوت قهوه ها در طعم ها و عطرهای مختلف در این مناطق کشت می شوند.

در حال حاضر و امروزه قهوه  در حدود ۷۰ کشور جهان کشت می شود و روز به روز از محبوبیت بیشتری نیز برخوردار می‌ شود.

خصوصیات درخت قهوه

آیا تا به حال در مورد نحوه کشت قهوه فکر کرده اید؟

برخی ها بر این تصور هستند که قهوه از درختچه هایی همچون بوته حاصل می شود اما بهتر است بدانید که درخت قهوه بسیار درخت مرتفعی است به این صورت که ارتفاع آن از ۳ تا ۱۰ متر متغیر بوده و  در اکثر مزارع به بیش از ۵ متر می‌ رسد.

این درخت حدود سه سال بعد از کاشته شدن  به بار می نشیند.

گل ها و به عبارتی شکوفه های درخت قهوه به رنگ سفید هستند و بسیار خوشبو هستند.

بسیاری از گیاه شناسان گلهای درخت قهوه را بسیار شبیه به گل یاسمین می دانند این گل ها هم از لحاظ شکل ظاهری و هم از لحاظ عطر و بوی بسیار خاصی که دارند شبیه به این گل هستند.

چگونگی فراوری قهوه

وقتی که دانه های قهوه به صورت کامل و پس از رسیدن برداشت می شوند بسته به اندازه و سایز بندی که دارند در درجات مختلف برشته می‌ شوند.

برخی از آن ها در درجه های بیشتر و برخی دیگر کمتر تفت داده می شوند.

البته بهتر است بدانید که دانه‌ های قهوه قبل از اینکه برشته شوند باید به صورت کامل خشک شوند.

بنابراین قبل از تفت دادن دانه های قهوه، آن ها را در برابر نور آفتاب و یا در دستگاه های مخصوص به صورت کامل خشک می‌ کنند و رطوبت آن ها را می گیرند.

پس از این که دانه های قهوه به صورت کامل و در اندازه دلخواه برشته شدند نسبت به آسیاب کردن آن ها اقدام می شود.

آسیاب شدن قهوه بستگی به ذائقه و سلیقه مشتری دارد.

برخی از قهوه ها بسیار ریز و برخی دیگر در سایزهای درشت تر آسیاب می شوند.

قهوه با توجه به نوع دستگاه آماده سازی آن در سایزهای مختلف آسیاب می‌شود.

برخی از دستگاه های قهوه ساز به صورت برقی و برخی دیگر به صورت دستی کار می‌ کنند که باید سایز قهوه دقیقاً متناسب با دستور عملکرد دستگاه باشد.

چرا مصرف قهوه؟

بهتر است بدانید که درصد زیادی از افراد به نوعی با مصرف قهوه سر و کار دارند.

تقریبا آمارهای به دست آمده حاکی از آن است که از هر چهار نفر یک نفر در جهان روزانه قهوه می نوشد.

بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند که برای شروع یک روز پر انرژی، یا شروع روز کاری خود از قهوه استفاده کند.

همچنین اگر شما جزو افراد ورزشکاری هستید که روزانه حدود یک ساعت از تایم خود را در باشگاه های ورزشی می‌گذرانید حتماً از طرفداران پروپاقرص قهوه نیز هستید.

زیرا بسیاری از ورزشکاران قبل از شروع ساعت ورزشی خود حتماً یک فنجان قهوه می خورند.

درصد بالای کافئین موجود در قهوه باعث هوشیار ماندن طولانی مدت افراد می‌ شود.

به همین جهت بسیاری از کسانی که تمایل دارند کار خود را با تمرکز بالا انجام دهند حتماً مصرف قهوه را در دستور کار خود قرار می دهند.

علاوه بر آن بهتر است بدانید که کسانی که تمایل به بیدار ماندن در طول شب دارند سعی می کنند که حتما حداقل یک فنجان قهوه در طول شب مصرف می‌کنند تا بتوانند راحت‌ تر شب را بیدار بمانند.

سخن اخر ما

قهوه همچنین فواید بسیار زیاد دیگری نیز برای بدن دارد.

به عنوان مثال ترکیب لیمو و قهوه برای لاغری بسیار مفید واقع می شود که ما در یک مقاله جداگانه به تفصیل در مورد آن صحبت کرده ایم. (لاغری فوری با قهوه و لیمو)

شاید برای شما جالب باشد که بدانید بسیاری از افراد در طول شب نیز به مصرف قهوه علاقه مند هستند. اینکه شما چه ساعتی و چه زمانی قهوه بخورید بستگی به نوع فعالیت شما و نحوه گذراندن روز کاری شما دارد.

اما مسئله مشترکی که در اینجا وجود دارد دلیل مصرف قهوه است تمامی افراد به منظور سرحال شدن، پر انرژی شدن و هوشیار شدن قهوه مصرف می کنند.

اگر شما هم جزو طرفداران مصرف قهوه هستید بهتر است مقاله های دیگر ما را دنبال کنید تا از نحوه اصولی  مصرف این نوشیدنی بسیار پر خاصیت را به صورت کامل آگاه شوید.(با قهوه چی بخوریم)

 

حتی می‌تونید استلا را در دیگر شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید :

صفحه رسمی استلا را می‌تونید در فیسبوک ، توییتر ، اینستاگرام دنبال کرده و همچنین اگر سوالی درباره نحوه ارائه خدمات و ارسال کالا داشتین می‌تونید با واتس‌اپ مجموعه در تماس باشید.


صفحه اصلی


Facebook-f


Twitter


Instagram


Whatsapp

ناحیه کاربری استلا

 

اگه این مطلب براتون جالب بود با دوستانتون به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed